Белгия ще извика руския посланик заради смъртта на Навални

  • 20 февруари 2024 14:05

  • 347
  • 2
Белгия ще извика руския посланик заради смъртта на Навални
© Getty Images/Guliver

Белгия ще извика днес руския посланик в страната заради смъртта на руския опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), съобщиха местни медии.

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

Белгийският премиер Александер де Кро е съобщил, че посланикът е бил предупреден вчера за предстоящия разговор. Медиите отбелязват, че няколко европейски страни вече са предприели същата стъпка.

Европейски държави привикват руските посланици заради смъртта на Навални

Навални беше защитник на демокрацията и човешките права, а трагичната му смърт показва отново защо ще продължим подкрепата си за Украйна, заяви по-рано Де Кро. Белгийският министър на външните работи Хаджа Лабиб разговаря вчера в Брюксел с вдовицата на Навални – Юлия, която беше изслушана на заседание на Съвета на ЕС по външни работи. Белгия, която оглавява председателството на Съвета на ЕС до юли, постави сред основните си задачи увеличаването на помощта за украинските сили, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
347 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:57

2
❤️ Г­­о­­р­е­щ­­­и­ ­м­о­­­м­­и­­­ч­­­е­т­­а­­ ­в­­и­­ ­о­­ч­­­а­­к­­­в­­а­­­т ­-­­ X­­­1­­8­­.­­­F­­U­­N

2024.02.20 | 15:21

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини