Шведското военно разузнаване: Рисковете от Русия се увеличават

  • 19 февруари 2024 15:29

  • 1042
  • 4
Шведското военно разузнаване: Рисковете от Русия се увеличават
© Pixabay

Рисковете за сигурността на Швеция продължават да нарастват през последната година, тъй като Русия увеличава военния си капацитет на фона на войната в Украйна, каза Шведската служба за военно разузнаване и сигурност в понеделник.

Миналата година разузнаването обяви, че Русия представлява ясна военна заплаха в непосредствена близост до Швеция, но добави, че силите на Москва са до голяма степен обвързани във войната в Украйна.

След нахлуването на Русия в Украйна Швеция през 2022 г. кандидатства за членство в НАТО, изоставяйки дългогодишния си статут на неутралитет.

Норвежкото разузнаване: Русия става все по-силна, събитията се развиват в грешна посока

Швеция се надява да завърши процеса на членство и да се присъедини към алианса в близко бъдеще.

Унгарският парламент може да ратифицира членството на Швеция в НАТО, когато се събере за новата си пролетна сесия по-късно този месец, каза премиерът Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария, на своите поддръжници в събота.

„Добра новина е, че нашият спор с Швеция скоро ще бъде решен. Вървим в посоката, че в началото на пролетната сесия на парламента можем да ратифицираме присъединяването на Швеция към НАТО“, каза Орбан.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1042 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 09:59

4
❤️ Г­о­р­­е­щ­­­и­ ­­­м­­о­­­м­и­­ч­е­­т­­­а­ ­­в­­и­­­ ­­о­­ч­а­­к­­в­­­а­­т ­-­­­ X­­1­­­8­­.­­­F­U­­N

2024.02.19 | 18:35

3
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

2024.02.19 | 17:54

2
Шведите нямат оръжие, всичко което имаха , дадоха на Украйна, сега братята може да ги отупат набързо

2024.02.19 | 15:59

1
Нали уж бяха свършили патроните и бомбите на Русия още през 2022. Тия сега реват, че имало голям риск да бъдат нападните. Нещо не се връзват нещата.

Добави коментар

Водещи новини