Борел ще предложи санкционният режим на ЕС за нарушаване на човешките права да носи името на Навални

  • 19 февруари 2024 11:49

  • 296
  • 2
Борел ще предложи санкционният режим на ЕС за нарушаване на човешките права да носи името на Навални
© Getty Images

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа съобщи, че ще предложи европейският режим за санкции за нарушения на човешките права да носи името на покойния руски опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), предаде БТА. 

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

Борел изрази очакване днес Съветът на ЕС по външни работи на заседанието си в Брюксел да отправи политическо послание в подкрепа на руската опозиция. В последните дни много руснаци протестираха в големите руски градове въпреки репресиите, отбеляза той. Борел добави, че днес европейските външни министри ще почетат паметта на Навални в присъствието на неговата съпруга Юлия.

Литвиненко: Без съмнение Путин е отговорен за смъртта на Навални

Според върховния представител може да се очаква да бъдат обсъдени санкции срещу руската система за изтърпяване на наказанията. Да не забравяме, че (руският президент Владимир) Путин носи основната отговорност за смъртта на Навални, добави Борел.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
296 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.19 | 12:22

2
лицемери, вие го убихте и сега е много удобно да скачате още повече срещу Русия!

2024.02.19 | 12:00

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини