Украинският външен министър каза, че е обсъдил перспективите за мир с китайския си колега

  • 18 февруари 2024 07:47

  • 1016
  • 7
Украинският външен министър каза, че е обсъдил перспективите за мир с китайския си колега
© Gettyimages

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба е обсъдил перспективите за мир с китайския си колега с навлизането на руската инвазия в Украйна в третата ѝ година, каза самият той вчера, цитиран от Ройтерс. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13609

Разговорите на Кулеба с Ван И са в контекста на дългогодишните усилия на Киев за укрепване на взаимоотношенията с Пекин, уточнява агенцията.

В изявление, разпространено днес от китайското външно министерство, Ван заяви, че Пекин работи неуморно за насърчаване на мирните преговори с Украйна и призова за рестартиране на преговорите възможно най-скоро, пише БТА.

Кметът на Киев: Смъртта на Навални е била планирана да настъпи преди Мюнхенската конференция

"Срещнах се с китайския колега Ван И, за да обсъдим двустранните отношения, търговията и необходимостта от възстановяването на справедливия и траен мир в Украйна", написа Кулеба в социалната платформа "Екс" относно разговорите в рамките на завършващата днес Мюнхенска конференция по сигурността.

Той добави, че двамата с Ван "са постигнали съгласие за това, че отношенията между Киев и Пекин трябва да се поддържат на всички равнища и диалогът да продължи". Двамата са обсъдили и украинския план за международна среща на върха за мира, на която Швейцария се е съгласила да бъде домакин.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1016 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.02.18 | 19:15

7
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .

2024.02.18 | 11:30

6
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
цун кай го

2024.02.18 | 10:18

5
Не думай .

2024.02.18 | 08:59

4
Хахахаха !

2024.02.18 | 08:27

3
Обсъждането моИзпратиже да стане само с Русия бе ахмак
Емѝ...ПРЪЦ...ПРЪЦ..ИБАНА СЪМ -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.18 | 07:54

2
Ще , духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество....ААААХХХ..ИБАХА МЕ...ПРЪЦ....МЯУУУУ.....Слава Украини ✌
Емѝ...Гълтам сперма от ЯД-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.18 | 07:53

1
Електра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини