Олаф Шолц ще участва в церемония за първа копка на нов завод за снаряди

  • 12 февруари 2024 11:11

  • 521
  • 4
Олаф Шолц ще участва в церемония за първа копка на нов завод за снаряди
© Getty Images

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 и министърът на отбраната Борис Писториус днес се очаква да присъстват на церемония за първа копка на нов завод за снаряди, предаде ДПА. 

"Райнметал" ще произвежда артилерийски снаряди в нов завод, който започва да се строи в разположеното северно от Хановер градче Унтерлюс, където вече има голям производствен обект на оръжейната компания. 

Войната в Украйна отвори нова страница за "Райнметал", чието военно оборудване е много търсено в момент, когато европейските страни се стремят да увеличат производството на оръжия за Киев и да попълнят собствените си запаси, отбелязва ДПА.

Шолц предупреди: Намаляването на военната помощ за Украйна ще създаде рискове

ЕС неотдавна призна, че няма да успее да предостави на Украйна обещаните един милион артилерийски снаряда до март. 

Броени дни след като през февруари 2022 г. руските войски пресякоха украинската граница, Шолц заяви, че Германия започва нова политика в сферата на отбраната. Той обяви началото на програма за превъоръжаване на Бундесвера на стойност 100 млрд. евро, но бавните темпове, с които тя напредва, предизвикват все повече критики, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
521 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.12 | 12:20

4
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
мам

2024.02.12 | 12:02

3
маматинациска твар. върху главата му да падат

2024.02.12 | 11:30

2
Браво на германците, ще бомбят руски окупатори!
ne

2024.02.12 | 11:27

1
bravo na germanskite podlogi na kravarite te shte postroiat zavod za da mogat da vaorajavat usraina

Добави коментар

Водещи новини