Гръцките фермери днес избират представители за преговори

  • 09 февруари 2024 14:49

  • 160
  • 1
Гръцките фермери днес избират представители за преговори
© GettyImiges

Във вторник ще се проведе среща между гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и протестиращите земеделци, съобщи днес директорът на пресслужбата на Мицотакис Димитрис Циодрас, цитиран от телевизия Скай. 

Снощи говорителят на правителството Павлос Маринакис отново повтори пред телевизионния канал One Channel позицията на кабинета, че предпоставка за диалога е отварянето на блокираните пътища и заяви, че „няма да позволим парализирането на транспорта и възпрепятстването на движението на гражданите“.

Гръцки фермери заплашват с блокиране на граници

Междувременно стана ясно, че днес протестиращите на заседание в градчето Синдос край Солун трябва да излъчат комитет от представители, който да разговаря с премиера, съобщи телевизия Скай. Мицотакис няколко пъти заяви, че е отворен за диалог с недоволните фермери, но за тази цел те трябва да излъчат институционално представителство.

Очаква се разговорите между правителството и земеделците да се фокусират върху две основни теми: намаляването на себестойността на производството и преодоляване на последствията от наводненията в Тесалия през септември миналата година. Според прогнозите фермерите ще поискат от правителството график и конкретна стойност на компенсациите, които ще получат.

Според журналиста Янис Канделис вероятно е двете страни да постигнат съгласие за авансово връщане на акциза върху горивата, за да могат земеделците да получат по-бързо подкрепа, както и по въпроса за по-ниските цени на електроенергията за фермерите от Тесалия.

Последвайте канала на

Калина Христова
160 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.09 | 20:53

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини