Принц Уилям с първи коментар след новината за рака на крал Чарлз III

  • 08 февруари 2024 13:42

  • 16961
  • 1
Принц Уилям с първи коментар след новината за рака на крал Чарлз III
© Getty Images

Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член направи първия си публичен коментар по повод диагнозата на крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен. Припомняме, че преди дни кралското семейство обяви, че британският монарх е болен от рак.

След разкритието се наложи Уилям да отмени почивката си и да поеме част от публичните задължения на краля. Принцът на Уелс се беше оттеглил от обществените прояви, за да се грижи за съпругата си Катрин, която претърпя планова коремна операция преди месец.

Принцът, който е и първи наследник на титлата крал, присъства на благотворително събитие за набиране на средства за въздушни линейки.

„Искам да използвам тази възможност и да благодаря за милите пожелания за Катрин и баща ми. Особено през последните дни. Това означава много за всички нас“, каза Уилям в началото на речта си, предава БТВ.

Принц Уилям пое официалните си задължения

След това се пошегува, че е решил да посети благотворителното събитие за въздушни линейки, за да избяга от „медицинските новини“ през последните седмици.

Той не даде повече подробности за здравословното състояние на краля.

Междувременно от „Даунинг стрийт“ 10 обявиха, че се очаква премиерът Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, да проведе телефонен разговор с Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен. Подобни новини обикновено не се съобщават публично, но в случая това е било разрешено от двореца след обсъждане с „Дайнуниг стрийт“.

След като диагнозата на Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен стана ясна за обществеността се появиха много въпроси дали ежеседмичната аудиенция с премиера ще се състои оттук нататък.

На този въпрос все още няма официален отговор.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
16961 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.08 | 14:01

1
Иcкaте ли луд ceкc за 3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Сега е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим.----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини