Значителен спад на строителството в Германия в началото на годината

  • 06 февруари 2024 15:30

  • 939
  • 1
Значителен спад на строителството в Германия в началото на годината
© Pixabay

Строителният сектор в Германия се е свил значително в началото на тази година на фона на ограничаване на дейността на компаниите в условията на намаляващи поръчки от страна на клиентите им. Това показват данните от проучване на "Стандарт енд Пуърс глоубъл" (S&P Global), публикувано днес и цитирано от ДПА.

Водещият индекс, отразяващ активността на мениджърите по поръчките в строителството, се е понижил до 36,3 пункта през януари 2024 г. спрямо 37 пункта през декември 2023 г.

Цените на едро в Германия продължават да падат и през юли

Нивото на показателя през януари е една от най-ниските му стойности, откакто той се отчита. Индикаторът е под равнището от 50 пункта, което е показател за свиване на икономическата активност в строителния сектор.

Най-сериозен спад е отчетен при жилищното строителство.

Отчетен и е спад при изграждането на сгради с търговско предназначение като строителството на индустриални сгради и логистични комплекси се е забавило до най-ниския си темп на развитие от есента на 2023 г. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
939 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.06 | 15:42

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини