Принц Уилям поема част от задълженията на болния Чарлз III

  • 06 февруари 2024 08:59

  • 3932
  • 4
Принц Уилям поема част от задълженията на болния Чарлз III
© Gettyimages

Престолонаследникът Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член ще поеме част от задълженията на Крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен, след като монархът на Великобритания започна своето лечение от рак, съобщи Би Би Си.

Днес принцът на Уелс трябва да прекрати временното си оттегляне от публични задължения, в което излезе заради болестта на съпругата си Кейт. 

Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен ще прекрати част от публичните си ангажименти, въпреки че ще продължи да подписва документи и да извършва преките си задължения на монарх, обявиха от Бъкингамския дворец в понеделник вечерта. Тогава от канцеларията на краля обявиха, че е му е открит рак и той е започнал лечение. Раковото заболяване е открито по време на лечението на уголемената простата на краля през януари, но не се казва какво точно е то.

Чарлз ще продължи и седмичните си срещи с министър-председателя Руши Сунак, освен ако лекари не го посъветват да не са на живо. На публични места, където има поет кралски ангажимент, Чарлз обаче ще бъде заменен от престолонаследника Уилям.

Кралят лично е уведомил и двамата си синове - Уилям и Хари, за своята болест. Хари, който живее в Калифорния, след като напусна кралското семейство, ще лети в следващите дни до Лондон, за да види баща си.

Вълна от съпричастност на Острова след новината за онкологичното заболяване на Чарлз III

Според съобщения от двореца монархът е позитивно настроен за лечението си.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3932 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ГОВ НА ЧИ ФУТСКИ

2024.02.06 | 13:22

4
КАЗАХ ДА ОСТАВИТЕ КОРОНАТА НА ФРЕДИ, ЧЕ ЩЕ ВИ РАЗПЪНА НА КРЪСТ ЦЯЛАТА МРЪСНА ФАМИЛИЯ!

2024.02.06 | 09:15

3
Чакаме отделяне на Шотландия и Северна Ирландия.

2024.02.06 | 09:14

2
Англосаксонското куче е свряно в ъгъла. Губят окончателно контpол върху света. Ще трябва да работят наравно с Китайци, Индийци и Германци. И се правят на болни, направо да ги съжали човек.

2024.02.06 | 09:10

1
Поредната англ ийска партенка.

Добави коментар

Водещи новини