Година след зрелищно бягство от затвора: властите заловиха италиански мафиотски бос

  • 02 февруари 2024 15:07

  • 1973
  • 1
Година след зрелищно бягство от затвора: властите заловиха италиански мафиотски бос
© Freepik

Година след като избяга зрелищно от килията си в затвора в Нуоро, спускайки се по стената със завързани един за друг чаршафи, Марко Радуано беше заловен в Корсика. Той беше смятан за един от тримата най-търсени и опасни италиански престъпници. Името му беше в списъка на Европол и беше издирван навсякъде в Европа, тъй като беше начело на престъпна организация, действаща в Гаргано, Пулия, и оперираща съвместно с други престъпни кланове от Манфредония.

Според медиите на Апенините 40-годишният Радуано бил смятан за организатор и килър на групата, на която се приписват много убийства, наркотрафик, рекет и изнудвания.

Радуано бил хванат от агентите на специалните служби на карабинерите, докато се хранел в ресторант в град Бастия, Корсика, в компанията на една жена, пише "24 часа".

Властите заловили и дясната ръка на Радуано – Джанлуиджи Трояно, който се издирва от две години, откакто избягал от домашен арест в провинция Кампобасо. Трояно бил арестуван в Гранада, Южна Испания.

И двамата опасни престъпници били заловени от същата група карабинери от специалните служби, които хванаха и мафиотския бос Матео Месина Денаро в началото на 2023 г. в Палермо.

Властите в Италия и Нидерландия разбиха международен канал за трафик на наркотици

Министърът на вътрешните работи Матео Пиантедози заяви, че залавянето в чужбина на двама опасни престъпници, укриващи се от правосъдието, е тежък удар по организираната престъпност. Радуано има присъди за убийства, за незаконно носене на оръжие и др. престъпления. Той трябва да изтърпи наказанието си за оставащите му още 23 години затвор.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1973 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.02 | 20:26

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини