Антиправителствени протести в цяла Словакия

  • 02 февруари 2024 07:12

  • 1513
  • 6
Антиправителствени протести в цяла Словакия
© Getty Images

Хиляди демонстранти излязоха снощи по улиците на редица градове в Словакия, за да протестират срещу правителството на левия министър-председател популист Роберт Фицо, който е начело на кабинета от края на октомври миналата година, предаде ДПА.

По данни на организаторите само в столицата Братислава в протеста са участвали около 30 000 души.

Няколко хиляди души са откликнали на призива на три словашки опозиционни партии в още 30 други града в страната.

Роберт Фицо: Украйна да се откаже от Крим, Донецка и Луганска области. Киев: Опитваме се Русия да не влезе в Словакия

Демонстрантите издигнали плакати, гласящи "Фицо е зло за Словакия", "Фицо да си ходи в Русия!" и "Срам за мафиотското правителство на Фицо!"

По-малки митинги на солидарност е имало също в редица европейски столици като Брюксел, Прага, Париж и други градове, допълва словашката новинарска агенция ТАСР, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1513 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.02.02 | 10:30

6
леле и там ли ги облъчиха! вече и на малките деца е ясно, че щом не си с шайката, започват едни лозунги и етикети за Путин и Русия! така беше и при кромида - който не искаше да се ваксинира и да им спазва фашистките мерки, автоматично ставаше конспиратор, антиваксър и т.н. страх тресе еврогейскоанглосаксонската кочина!
юлиян

2024.02.02 | 09:49

5
Дирижирани протести под диктовката на Сорос.И дежурното ''бодряшко'' включване от Киев:пазели Словакия от Русия.Е, точно в Унгария и Словакия няма да влезе.Русия не забравя доброто и подкрепата в трудни моменти.

2024.02.02 | 09:49

4
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex
.

2024.02.02 | 08:40

3
В България няма протести срещу правителството защото тук е раят на земята и те са най-доброто!
почнаха го

2024.02.02 | 08:25

2
кра.варите този фицо, така е като не изпълнява нарежданията от вашингтон и мисли на първо място за интересите на словакия, а не за геополитическите интереси на краварите в усрайна ... веднага протести от нпо-тата и малоумници с полирани мозъци от кра.варска пропаганда от "експертите" към тези нпо-та
Данчо

2024.02.02 | 07:40

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини