Имало още евродепутати, обслужващи интересите на Русия

  • 31 януари 2024 10:54

  • 836
  • 2
Имало още евродепутати, обслужващи интересите на Русия
© Pixabay

Ръководителите на латвийските евродепутати от Европейската народна партия, "Обнови Европа" и Европейските консерватори и реформисти предупреждават в писмо, че в Европейския парламент има и други депутати, които обслужват интересите на Русия, съобщава "Политико", предаде БНР.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13573

Вчера Европарламентът започна разследване на независимата латвийска евродепутатка Татяна Жданока заради твърденията на разследващото издание "Инсайдър", че работи за руската Федерална служба за сигурност в продължение на години.

Евродепутатите изразяват убеждение, че Жданока не е изолиран случай и посочват, че групата на Зелените/Европейски свободен алианс, от която първоначално беше част тя, трябва да носи част от отговорността за дългосрочното сътрудничество, финансовата подкрепа и обмяната на информация с нея от юли 2004 до март 2022 година.

"Жданока беше единствената изгонена от групата в началото на инвазията на Русия в Украйна", допълват евродепутатите.

Писмото не е подписано от латвийските социалисти - Андрис Америкс и Нилс Ушаковс.

Жозеп Борел: Украйна се нуждае от повече боеприпаси

В групата на Зелените/Европейски свободен алианс няма латвийци, след като Жданока бе изключена оттам. От нея разпространиха изявление, в което изразяват "дълбоко безпокойство" по повод твърденията и настояват да се отнеме достъпа на Жданока до Европарламента, докато продължава разследването срещу нея.

Последвайте канала на

Десислава Станева
836 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.31 | 12:34

2
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
има

2024.01.31 | 11:14

1
има ли такива дето обслужват интересите на сащ и британия????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини