Лондон обмисля признаване на палестинска държава

  • 30 януари 2024 11:26

  • 1019
  • 2
Лондон обмисля признаване на палестинска държава
© Getty Images

Британският външен министър Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. заяви, че Обединеното кралство има готовност по-рано от предполагаемото официално да признае палестинска държава. Той каза това преди да се отправи на поредна обиколка в Близкия изток.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2084

Камерън каза, че на палестинците трябва да се даде "политически хоризонт за насърчаване на мира в Близкия изток". Той започва четвъртото си посещение в региона, откакто беше назначен за външен министър през ноември. Обединеното кралство носи отговорността да определи как би изглеждала палестинската държава, каза той на прием късно снощи в Уестминстър.

"На палестинския народ ще трябва да се покаже "необратим напредък" към решение с две държави и когато това се случи, ние със съюзниците ще разгледаме въпроса за признаването на палестинска държава, включително в Обединените нации", каза първият британски дипломат пред Съвета на консерваторите за Близкия изток.

Камерън към Нетаняху: Наложително е конфликтът с палестинците да бъде решен с две държави

Камерън намекна, че Великобритания може да даде официално дипломатическо признание на палестинска държава не като част от окончателно мирно споразумение, а по-рано, по време на самите преговори. Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. също така призова Израел да позволи повече хуманитарна помощ в Газа и каза, че е "нелепо" жизненоважна британска и друга помощ да се връща обратно на границата, отбелязва БНР.

Камерън каза, че последните 30 години са били история на провал за Израел, защото не е успял да обезпечи сигурност на своите граждани. Само чрез признаване на този провал, каза той, ще има мир и напредък.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1019 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.30 | 12:19

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Данчо

2024.01.30 | 11:41

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини