Много гръцки пристанища са затворени днес заради силни ветрове

  • 30 януари 2024 09:49

  • 741
  • 1
Много гръцки пристанища са затворени днес заради силни ветрове
© GettyImiges

Много гръцки пристанища днес ще останат затворени поради лошите метеорологични условия, пише агенция АНА-МПА, цитирани от БТА.   

В Егейско море силата на вятъра достига осма, девета, а на места дори до десета степен по скалата на Бофорт, посочва гръцката Национална метеорологична служба.

Сутрешните курсове от пристанище Пирея към Цикладските острови няма да се осъществят. 

Забраната за отплаване важи и за пристанищата Рафина и Лаврио в столичния район.

Към островите в Сароническия и Арголическия залив откъм Източен Пелопонес се допуска пътуване само с плавателни съдове от закрит тип.

Кипър планира да инвестира 320 млн. евро за разширяване на пристанище Василико

Не се осъществяват линиите Агия Марина – Неа Стира на остров Евбея (Евия), Волос – Споради, Кавала – Принос на остров Тасос и Александруполи – Самотраки. 

От Керамоти до Лименас на Тасос се допуска придвижване със затворени плавателни съдове.

Препоръчва се всички пътници, които плануват да пътуват днес, да се свържат с местните пристанищни власти и туристическите агенции преди да потеглят, за да бъдат информирани за евентуални промени по маршрутите.

Освен ветровете, заради снеговалежи в източните и южните райони на Гърция има временни затваряния на автомобилни пътища за почистване, а в много училища занятията са отменени или се провеждат дистанционно. 

Последвайте канала на

Калина Христова
741 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.30 | 12:25

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини