Заради глобалните конфликти: Увеличават бюджета на Олимпийските игри в Париж

  • 29 януари 2024 11:50

  • 694
  • 1
Заради глобалните конфликти: Увеличават бюджета на Олимпийските игри в Париж
© Getty Images

Бюджетът за предстоящите олимпийски игри в Париж може да бъде увеличен, за да се гарантира безопасността на спортните делегации. Това съобщи ръководителят на организационния комитет Тони Естанге, цитиран от "Ройтерс" и БТА. 

"Нивото на заплаха се актуализира редовно, така че полицията и службите за сигурност правят всичко възможно, за да гарантират безопасността на всеки участник в Олимпиадата и всеки зрител, който идва да изпита магията на състезанието. Бюджетът за сигурност на Олимпийските игри в Париж през 2024 година се оценява на приблизително 300 милиона евро, но вероятно ще бъде много по-висок. Безопасността остава приоритет на Олимпийските игри и очакваме, че ще има демонстрации", добави Естанге.

Той изрази опасения за безопасността на израелската делегация, като припомни терористичната атака на Олимпийските игри през 1972 година. Тогава загинаха 11 членове на израелския екип.

Година преди Олимпиадата: Цените на хотелите в Париж с 300% нагоре

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август. Руските и беларуските спортисти имат право да участват с неутрален статут.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
694 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.29 | 12:10

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини