В Париж: Преговори за примирие между Израел и "Хамас"

  • 28 януари 2024 10:44

  • 1198
  • 2
В Париж: Преговори за примирие между Израел и "Хамас"
© Gettyimages/архив

В Париж днес се очакват преговори за прекратяване на огъня между Израел и ислямисткото движение "Хамас" и освобождаване от групировката на останалите израелски заложници в Ивицата Газа.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2071

В Париж ще бъде обсъден проект, изготвен от американските посредници въз основа на предложения на Израел и на палестинската въоръжена групировка "Хамас", предаде БНР.

Ръководителят на ЦРУ Уилям Бърнс е във френската столица за днешните разговори с представители на Израел, Египет и Катар.

Позовавайки се на американски правителствени кръгове, "Ню Йорк таймс" пише, че сделката може да включва освобождаване от страна на „Хамас“ на над 100 заложници в замяна на прекратяване на военните операции на Израел в Ивицата Газа за около два месеца.

Нетаняху призова Катар да окаже натиск върху "Хамас" да освободи заложниците

Междувременно ръководителят на агенцията на ООН за палестинските бежанци Филип Лазарини призова страните, които спряха финансирането ѝ, да преразгледат решението си и предупреди, че помощта за Газа е пред колапс. Девет държави преустановиха плащанията към агенцията след обвиненията от Тел Авив, че нейни служители са участвали в атаката на "Хамас" на 7 октомври, след които Израел започна офанзива срещу групировката.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1198 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.28 | 11:43

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
шалом

2024.01.28 | 11:29

1
А дано, ама на дали .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини