Жена загина на пътна блокада на френските фермери

  • 23 януари 2024 11:05

  • 855
  • 0
Жена загина на пътна блокада на френските фермери
© GettyImiges

Една жена загина във вторник сутринта, след като кола се вряза в блокада, поставена от фермери в Южна Франция по време на националните им протести, каза говорител на полицията, цитиран от Ройтерс.

"Кола се вряза във фермерска блокада. Блъсна трима души. Една жена загина, а други двама бяха тежко ранени. Тримата пътници в колата са арестувани", каза говорителят на полицията.

Той каза, че не може веднага да даде повече подробности за това как колата се е ударила в блокада в района на Ариеж.

Фермерите във Франция обмислят национална стачка

Представителите на френските фермери заплашиха да разширят протестите в понеделник преди среща с правителството за справяне с недоволството относно ценовия натиск, данъците и зелените регулации - проблеми, които се споделят от земеделските производители в цяла Европа.

Президентът Емануел Макрон е предпазлив от нарастващата подкрепа на фермерите за крайно десните преди изборите за Европейски парламент през юни. Правителството представи проект на закон за земеделие, като заяви, че иска първо да чуе от представителите на земеделието, за да включи допълнителни мерки за подкрепа на сектора.

Страхувайки се от преливане от протести на земеделски производители в Германия, Полша и Румъния, правителството оттегли проект на закон за земеделие, планиран за дебат тази седмица и покани представители на земеделието за разговори, започнали в понеделник следобед.

Последвайте канала на

Калина Христова
855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини