Европа трябва да е готова да увеличи помощта за Украйна, заяви член на Бундестага

  • 23 януари 2024 06:43

  • 839
  • 7
Европа трябва да е готова да увеличи помощта за Украйна, заяви член на Бундестага
© Pixabay

Възможното намаляване на американската помощ за Украйна е лоша новина, но Европа трябва да е готова да увеличи своя дял, заяви председателят на Комисията по външни работи на Бундестага Михаел Рот в интервю за Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14691

"Не трябва да гледаме на Вашингтон както заек гледа на питон. Вместо това сега трябва да се запитаме: какво можем да направим ние в Европа, за да компенсираме евентуалното намаляване на американската подкрепа за Украйна", каза той. 

Рот призна, че в краткосрочен план Европа може да не е в състояние сама да осигури достатъчно оръжия, но по думите му това е богат континент, който може и трябва да закупи необходимите оръжия от други държави, включително от САЩ.

Той смята, че би било неуместно да се поддаваме на песимизъм в този момент, на фона на последните събития в Конгреса и предизборната ситуация в САЩ.

Вместо това германският политик намира за необходимо да продължи борбата, като разполага със силни аргументи и решимост Европа да направи повече за Украйна, независимо от изхода на президентските избори в САЩ.

Според него Германия е изпратила важен сигнал, като е обявила практически удвояване на военната подкрепа за Украйна през 2024 г. и очаква европейските ѝ партньори, особено големите сили като Франция, Испания и Италия, да последват примера ѝ.

"Помощта за Украйна не е само въпрос на европейска солидарност или дори на християнско милосърдие. Ако не спрем руския империализъм сега, никога няма да има мир. Тогава ще има риск от по-нататъшни военни конфликти в Източна Европа, които се разпростират далеч отвъд границите на Украйна", подчерта ръководителят на парламентарната комисия.

Както бе съобщено, от септември 2023 г. представителите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ (долната камара на Конгреса – бел. ред.) не могат да се споразумеят с демократите за продължаване на финансирането на Украйна.  

Последвайте канала на

Нора Виткова
839 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.01.23 | 08:30

7
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.23 | 07:58

6
Американска пионка. Европейския не е слуга на фашагите и не им е длъжен.
Хахахаха

2024.01.23 | 07:48

5
Да дадат всички пари на света на Усрайна ако смятат, че с пари ще победят Русия моята само си прави оръжията.

2024.01.23 | 06:56

1
А защо трябва да помагаме на укрия, кат си имат п,р,о,б,л,е,ми с б,л,я,д,а да си ги решават, що въвличат цял свят в п,р,о,б,л,е,м,и,т,е си.
смешно БАнкянско Ан..Ус4е

2024.01.23 | 07:23

4
защото си е,, ан пе д@ал
Vse pak e neshto

2024.01.23 | 07:09

2
Sikijam aZna
смешно БАнкянско Ан..Ус4е

2024.01.23 | 07:23

3
Не е толкова ВАЖНО да У..б..и.е..ш КОМУНИСТЬ илиЬ МИЛИЦИОНЕЬЬЬЬ Р , Колкото да И..з..б..и..е..ш .. К..О..Т..И..Л..О..Т..О..Ь му, за да не се Възпроизвеждат И..З..Р..О..Д..И ! РускитеЬ ОкупаториЬ докарахаЬ 1944Ь годинаЬ КомуниститеЬ иЬ МилиционеритеЬ отЬ селатаЬ с К..А..Р..У..Ц..И , ние Българите ще ги прибираме обратно с К..А..Т..А..Ф..А..Л..К..И !!! КомунистиЬ , ДецаЬ на КомунистиЬ , ВнуциЬ на КомунистиЬ -САМО ДО СТЕНАТА МилиционериЬ , ДецаЬ на МилиционериЬ , ВнуциЬ наЬ МилиционериЬ -САМО ПОД ЗЕМЯТА КАЗАХ !!!

Добави коментар

Водещи новини