Испания пое командването на военноморските сили на НАТО

  • 11 януари 2024 22:20

  • 797
  • 2
Испания пое командването на военноморските сили на НАТО
© Gettyimages

Испания пое командването на военноморските части на Съвместните оперативни сили на НАТО с много висока степен на готовност (VJTF), съобщава БТА. 

Досегашният им командир, германският флотилен адмирал Торстен Маркс, днес предаде ръководството на испанския контраадмирал Хоакин Руис Ескагедо на церемония във военноморската база в град Вилхелмсхафен, Северна Германия. 

Оперативната група за бързо разполагане на НАТО е основна част от възпиращите и отбранителните способности на алианса в Европа, отбелязва ДПА. Те са под ротационно командване, което се сменя всяка година, като Германия застана начело на военноморските части през януари 2023 г.  

Френска военна фрегата акостира в Александруполис

През последните 12 месеца адмирал Торстен Маркс е командвал 29 кораба и около 4000 войници. 

Корабите от подразделението ще продължат да действат в Северно море, Балтийско море и Северния Атлантик и през тази година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
797 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.12 | 00:23

2
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Xmiss.pw

2024.01.11 | 22:51

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини