Румънци се връщат на работа зад граница след празниците

  • 05 януари 2024 14:58

  • 590
  • 0
Румънци се връщат на работа зад граница след празниците
© Novini.bg/ Canva

През последните 24 часа трафикът на изход от Румъния през западната й граница към Унгария е нараснал четири пъти над обичайното, съобщава информационният сайт Зиаре. Румънците, които работят в чужбина и се бяха прибрали в родината за коледните и новогодишните празници, пътуват обратно, за да се върнат на работните си места, посочва сайтът.

През последните 24 часа 81 000 души с 27 600 превозни средства са напуснали румънска територия през граничните пунктове в окръг Арад на границата с Унгария, съобщиха днес представители на Гранична полиция Арад за агенция Аджерпрес. Този брой е четири пъти по-висок от обичайния трафик за денонощие, отбелязват служителите от гранична полиция.

Най-много пътници са преминали през граничен пункт Нъдлак 2, откъдето през последните 24 часа румънска територия са напуснали 65 000 души с 21 400 превозни средства. Граничният пункт бе използван при максималния му капацитет, като работеха всичките десет пътни артерии за изход, посочват от Гранична полиция Арад. 

2023 г. е била най-топлата в историята на Румъния

Говорителят на Гранична полиция Арад Андрей Динка каза, че на моменти са били използвани за изход от Румъния и пътните платна за вход. По думите му през следващите дни властите очакват голям пътнически поток на изход от страната, тъй като румънците, работещи зад граница, се връщат на работните се места след празниците.

Според представителя на гранична полиция, независимо от натовареността на граничните пунктове, времето за изчакване за проверка не надхвърля 60 минути, предаде БТА.

В окръг Арад се намират граничните пунктове Нъдлак 1, Нъдлак 2, Вършанд и Турну.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
590 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини