ЕК одобри пакет помощ за Палестина на стойност €118 млн.

  • 22 декември 2023 13:56

  • 571
  • 1
ЕК одобри пакет помощ за Палестина на стойност €118 млн.
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия приел пакет от помощ на стойност 118 милиона евро в подкрепа на Палестина, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2094

Помощта ще бъде за изплащане на заплати и пенсии на държавни служители на Западния бряг, социални надбавки за уязвими семейства и плащане за медицински препратки към болници в Източен Йерусалим.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен подчерта, че ЕС е готов да продължи да помага на палестинската власт в дългосрочен план. Ние обмисляме по-широк средносрочен пакет за следващата година, за да допринесем за икономическата и политическата стабилност на Газа и Западния бряг, след като условията го позволят на място, като част от по-широките международни усилия за възстановяване на решение за две държави, допълни тя.

За 2024 г. ЕС също е заделил 125 милиона евро хуманитарна помощ за хората в обсадената ивица Газа. Това е сериозно развитие и трябва да бъде сигнал за събуждане за целия свят да действа сега, за да предотврати смъртоносна човешка катастрофа, заяви еврокомисарят Жозеп Борел.

Каква е цената на мира? Да доживееш края на деня и да оцелееш през нощта звучи като чудо в ивицата Газа

Помощта трябва да достигне до нуждаещите се чрез всички необходими средства, включително хуманитарни коридори и паузи за хуманитарни нужди, каза още той.

Последвайте канала на

Калина Христова
571 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.22 | 16:16

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини