Чешката полиция затегна мерките за сигурност на обществените места след стрелбата в Прага

  • 22 декември 2023 13:25

  • 711
  • 1
Чешката полиция затегна мерките за сигурност на обществените места след стрелбата в Прага
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Чешката полиция затегна мерките за сигурност около училищата и други публични сгради в цялата страна и Карловият университет в Прага днес отмени всички лекции и събития, след като вчера студент застреля 13 души в университетска сграда, предаде Ройтерс.

Стрелбата бе най-тежкият подобен случай в централноевропейската страна, в която много хора притежават спортно или ловно оръжие, но масовите стрелби са рядкост.

Министърът на вътрешните работи Вит Ракушан заяви, че полицията е установила самоличността на убитите и сред тях няма чужденци. Сред ранените има двама граждани на Обединените арабски емирства и един на Нидерландия.

"Има 13 жертви на безумния стрелец и един от убитите е самият той", каза Ракушан пред чешки телевизионен канал. По-рано властите съобщиха за 14 жертви в университета, припомня Ройтерс.

"Нямаме информация за конкретна заплаха /…/ това е сигнал, че сме тук и сме подготвени", се казва в съобщение на полицията във връзка със затягането на мерките, публикувано в "Екс".

Властите засега не са предоставили нова информация за състоянието на ранените при атаката хора. Двадесет и четири годишният стрелец е бил намерен мъртъв вчера в сградата на университета, но полицията каза, че все още не е ясно дали се е самоубил или е бил застрелян от полицай. От полицията казаха също, че преди да тръгне за столицата, стрелецът е убил баща си в дома им в покрайнините на Прага, пише БТА.

Българка разказва за стрелбата в Прага: Когато излязох от сградата, след като полицията разреши, видях нещо ужасяващо

Правителството обяви събота за ден на национален траур.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.22 | 16:17

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини