Петер Сиярто обяви кога Будапеща ще отмени ветото за членството на България в Шенген

  • 20 декември 2023 15:27

  • 985
  • 1
Петер Сиярто обяви кога Будапеща ще отмени ветото за членството на България в Шенген
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Външният министър на Унгария заяви, че Будапеща ще отмени ветото за членството на България в Шенген след отпадането на допълнителния данък върху доставките на руски газ, наложен от София и по-точно след публикуването на закона в българския "Държавен вестник".

"В миналото България беше надежден транзитен партньор и ние искрено се надяваме, че с отмяната на този враждебен закон можем да се върнем към сътрудничество, основано на взаимно уважение, което винаги е характеризирало нашите отношения в миналото.

Според моя колега, външният министър на България, този закон ще бъде публикуван в българския "Държавен вестник" в петък, което ще допринесе за гарантиране на енергийната сигурност на Унгария в дългосрочен план, предаде БНТ.

България на крачка от Шенген?

Ако това се случи, ще дам указания на постоянния ни представител в Брюксел да оттегли ветото на Унгария върху присъединяването на България към Шенгeн", заяви унгарският външен министър Петер Сиярто.

Последвайте канала на

Десислава Станева
985 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.20 | 15:55

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини