Абрамович загуби съдебната битка за отмяна на наложените му санкции от ЕС

  • 20 декември 2023 12:51

  • 906
  • 1
Абрамович загуби съдебната битка за отмяна на наложените му санкции от ЕС
© GettyImiges (архив)
Слушай новината Слушай новината

Руският милиардер Роман Абрамович загуби съдебното дело за отмяна на санкциите, наложени му от Европейския съюз след нахлуването на руските сили в Украйна, съобщава "Ройтерс".

След като президентът Владимир Путин изпрати руски войски в Украйна през февруари 2022 г., ЕС санкционира руски служители и редица руски бизнесмени, сред които и Абрамович, като същевременно замрази руски активи за стотици милиарди долари.

Съд на ЕС потвърди ограниченията спрямо Абрамович и отхвърли исковете му за обезщетение, като отбеляза ролята му в руската стоманодобивна компания "Евраз" и факта, че стоманата е основен източник на приходи за руското правителство.

Съдът на ЕС ще разгледа жалбата на Роман Абрамович срещу санкциите срещу него

"Общият съд отхвърля иска, заведен от г-н Абрамович, като по този начин потвърждава ограничителните мерки, предприети срещу него", се посочва в решението на съда на ЕС.

"Съветът всъщност не е допуснал грешка в преценката си, като е решил да включи и след това да запази името на г-н Абрамович в оспорваните списъци, предвид ролята му в групата "Евраз" и по-специално в нейната компания майка", отбелязва още съдебната институция.

Абрамович, който има и израелско гражданство и е бивш собственик на футболния клуб от Висшата лига "Челси", стана един от най-влиятелните бизнесмени в света след разпадането на Съветския съюз през 1991 г. "Форбс" оценява нетното му състояние на 9,2 милиарда долара.

Последвайте канала на

Калина Христова
906 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.20 | 14:14

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини