40 души са арестувани в Италия при полицейска операция, насочена срещу младежките банди

  • 15 декември 2023 15:51

  • 683
  • 1
40 души са арестувани в Италия при полицейска операция, насочена срещу младежките банди
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Около 40 души бяха арестувани днес в Италия при широкомащабна полицейска операция на национално равнище, насочена срещу младежките банди, съобщи италианската новинарска агенция АНСА.

Над 500 полицаи взеха участие в проведените на територията на 14 италиански провинции акции.

Една четвърт от арестуваните са непълнолетни.

Полицията конфискува огнестрелно оръжие, ножове, боксове, наркотици и пари, за които се предполага, че са придобити в резултат на продажба на наркотици.

Полицейската операция се проведе на територията на провинциите Арецо, Бари, Катаня, Генуа, Милано, Модена, Неапол, Палермо, Падуа, Пескара, Реджо-Емилия, Ровиго, Салерно и Верона. Тя се фокусира предимно върху райони, в които се събират младежи, и места, свързани с почитателите на музикалния стил "трапър", който представлява популярна комбинация от рап и хип-хоп и често е свързан с насърчаването на социалната себеизява чрез тежки престъпления, пише БТА.

Испанската полиция конфискува 11 тона кокаин, скрити в контейнери с двойно дъно

Правителството на премиера Джорджа Мелони е поело ангажимент да се пребори с младежката престъпност, проблемите на младежта и "недостатъчното образование" в светлината на поредица сериозни престъпления с участието на непълнолетни в ощетените в социално отношение градски райони на места като Кайвано до Неапол и Палермо в Сицилия.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
683 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.15 | 20:37

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини