Финландия ще отвори отново два гранични пункта с Русия

  • 12 декември 2023 16:22

  • 879
  • 3
Финландия ще отвори отново два гранични пункта с Русия
© GettyImiges (архив)
Слушай новината Слушай новината

Финландското правителство днес заяви, че ще отвори отново два пропускателни пункта по дългата си граница с Русия по-късно тази седмица, след като затвори всичките осем пътя между двете страни в края на ноември, за да предотврати притока на хора, търсещи убежище, предаде Ройтерс.

"Без да премахнем ограниченията, не можем да проверим дали е настъпила промяна към по-добро. Ако явлението продължава, ще затворим тези гранични пунктове", заяви премиерът Петери Орпо на пресконференция.

Миналия месец Финландия затвори руската граница до утре, 13 декември, за да блокира нарастващия броя на бежанците, пристигащи в скандинавската страна в рамките на това, което правителството и неговите съюзници определят като оркестрирано от Москва придвижване на хора.

Финландия се готви за пълно затваряне на границата с Русия

Последвайте канала на

Калина Христова
879 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.12 | 18:19

3
Финландцете са като - ще се женя , няма да се женя, ще съ булка, няма съм булка

2023.12.12 | 16:43

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.12 | 16:33

1
Умни хора!

Добави коментар

Водещи новини