Възрастна жена постъпи в болница, след като видя сметката си за вода

  • 10 декември 2023 13:34

  • 3231
  • 3
Възрастна жена постъпи в болница, след като видя сметката си за вода
© Freepik

Възрастна жена в Италия е влязла в болница заради сметката си за вода.

88-годишната Катерина Джовинацо от община Кампоросо е получила сметка за 15 339 евро за използване на водоснабдяването от август до октомври.

Виждайки сумата, пенсионерката се почувствала зле, тъй като според нейните изчисления трябвало да плати само 55 евро. Освен това половината от сумата, поискана от дружеството, е директно изтеглена от дебитната карта на възрастната жена на 4 декември. Жената била хоспитализирана и настанена в интензивно отделение. Историята беше разказана на местните вестници от синовете ѝ. Те се притесняват за живота на майка си и са разочаровани от неразбираемата грешка.

Банката, на която Катерина е клиент, е възстановила изтеглената сума от 7669 евро и е блокирала плащането на втората вноска.

Кой подлива вода на „В и К” сектора

От дружеството, отговарящо за ВиК системата, са отчели грешно потребление от 4182 кубика вода, а в предишните месеци жената използвала по едва по няколко кубика.

Във връзка със случая на Джовинацо Катерина ви информираме, че незабавно започнахме необходимите проверки и се свързахме със семейството на дамата, като им потвърдихме, че фактурата от над 15 000 евро е невярна, тъй като е изчислена на въз основа на снимка - неправилно отчитане. Реалната консумация е за 55 евро, посочват от компанията и уточняват, че сметката е била анулирана.

Семейството на възрастната жена все още не може да разбере как е възможно подобна грешка да бъде пропусната както от ВиК компанията, изпратила фактурата, така и от банката, която превела парите от сметката, информира bTV.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3231 3

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.10 | 18:06

3
Да ви кажа, че всеки от нас дължи по 67 хиляди евро. Пари взети от политиците ни, но ще връщаме всички ние със сметки и данъци.

2023.12.10 | 17:54

2
Така е при капитализма и дигитализацията. Ще плащате за вода, въздух и храна. Ще плащате колкото ви кажат.

2023.12.10 | 16:10

1
Вечна дружба с СССР и БСП.. ура..ура..ура. Др. Путин и братушките ще дойдат с танковете и тук да ни освободят!!!

Добави коментар

Водещи новини