Заради пандемията от COVID-19: Разпитват Борис Джонсън

  • 06 декември 2023 13:43

  • 926
  • 2
Заради пандемията от COVID-19: Разпитват Борис Джонсън
© Pixabay

Бившият британски премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще има шанс да защити начина си на справяне с пандемията в рамките на два дни на разпит по продължаващото разследване за COVID-19.

Очаква се Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да се извини и да признае, че правителството му е допуснало грешки по време на пандемията, но източници, близки до него, казаха за Би Би Си, че той ще отстоява твърдо становището, че е взел и много правилни решения, които са спасили живота на много хора.

Политически наблюдатели коментираха, че на практика днес Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се завръща в политиката след като изненадващо напусна парламента преди шест месеца след констатациите в доклада на Комисията по привилегиите за това дали е подвел парламента относно събитията, довели до нарушаване на локдауна на Даунинг стрийт.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е пристигна за изслушването три часа по-рано от необходимото и отговарящият за полицията министър Крис Филп се пошегува в интервю за Скай нюз, че "за първи път Джонсън е подранил за нещо".

Борис Джонсън ще обяви пълна отмяна на ограниченията заради COVID-19

Във воденото досега разследване Джонсън бе критикуван от видни фигури, включително научния съветник Патрик Валанс, който цитира записки в дневника си по време на пандемията, в които е отбелязал, че "Джонсън е слаб, нерешителен премиер".

Междувременно пред Даунинг стрийт се събират много хора, които искат да изразят негодуванието си от бившия премиер, включително членове на опечалени семейства, загубили близки.

Мнозина от изминалите стотици километри бяха разочаровани, че Джонсън е пристигнал толкова рано и те не са успели да го зърнат, но са готови да стоят в студа със снимки в ръце на техните роднини и близки, "за да напомнят за тази мрачна част от историята с пандемията от Covid-19".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
926 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.07 | 00:48

2
Скоро ще ги бeсиме кoвидарите.

2023.12.06 | 17:52

1
Британеца със вагина

Добави коментар

Водещи новини