Париж замразява за 6 месеца авоарите на лидера на "Хамас"

  • 05 декември 2023 12:41

  • 916
  • 2
Париж замразява за 6 месеца авоарите на лидера на "Хамас"
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Франция замразява за 6 месеца активите на Яхия Синуар, ръководител на палестинското ислямистко движение "Хамас", смятан за организатор на нападението срещу Израел на 7 октомври, предадоха световните агенции, като цитират указ, публикуван във френския Държавен вестник.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2152

Замразяват се всички активи и икономически ресурси, които принадлежат на Синуар или се намират в негово притежание или под негов контрол, се уточнява в указа на министъра на икономиката, който влиза в сила днес.

Засега няма коментар от министерството и не се уточнява на каква сума възлизат тези активи, отбелязва Франс прес.

Всеки ден умира по един журналист във войната между Израел и "Хамас"

61-годишният Синуар е организатор на нападението на "Хамас" срещу Израел, извършено на 7 октомври. На този ден стотици бойци нахлуха в кибуци, военни бази и на рейв парти в Израел, извършвайки най-тежкото нападение срещу цивилни в страната от създаването ѝ през 1948 г. Според Израел броят на жертвите е 1200.

На 13 ноември Париж обяви, че замразява за 6 месеца авоарите на военния командир на "Хамас" Моахмед Деиф и на неговия заместник Маруан Иса, припомня Ройтерс. Деиф е в списъка на най-издирваните от САЩ международни терористи.

Лондон вече наложи санкции, включващи  замразяване на авоари и забрана за пътувания, на четирима лидери на "Хамас", включително Деиф и Синуар, както и на две лица, обвинени, че финансират групировката.

Последвайте канала на

Нора Виткова
916 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Niki2

2023.12.06 | 09:04

2
Ето, сега е война и да се освобождават както си трябва! А не да се освобождават като убиват... невинни хора по улиците и домовете...

2023.12.05 | 13:09

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини