Испания: Надяваме се България и Румъния да влязат в Шенген възможно най-скоро

  • 05 декември 2023 11:09

  • 925
  • 4
Испания: Надяваме се България и Румъния да влязат в Шенген възможно най-скоро
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Работим все още, надяваме се да има как присъединяването на България и Румъния към Шенген да настъпи възможно най-скоро. Това заяви испанският вътрешен министър Фернандо Марласка преди началото на последното заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел за тази година.

Многократно сме заявявали, че Европа ще бъде по-силна с пълното присъединяване на България и Румъния към Шенген, добави той.

Мога само да кажа, че работим много усилено и ще продължим работата до края на председателството (на 31 декември - бел. кор.), каза Марласка, попитан дали очаква разширяване на Шенген до края на годината и дали има готовност за свикване на извънредно заседание на вътрешните министри за одобряване на съответното решение, пише БТА.

Марчел Чолаку за Шенген: Чакаме решението на Нидерландия за България и ще видим как ще действа Румъния

Министърът отбеляза, че днес Съветът на ЕС ще се запознае с оценките на Европейската комисия след допълнителната проверка в нашата страна. Той посочи, че днес решение не се предвижда.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
925 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.05 | 13:12

4
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
Бояджията

2023.12.05 | 11:53

3
Надявам се да стане след около 100 години хм

2023.12.05 | 11:47

2
ХАЗАРТНИТЕ МЕДИИ СЕ НАПЪЛНИХА С ИЗМИСЛЕНИ ИНТЕРВЮТА

2023.12.05 | 11:39

1
Никакъв шенген,мафиотска структора..

Добави коментар

Водещи новини