Ердоган: Нетаняху ще бъде съден като военнопрестъпник

  • 04 декември 2023 12:29

  • 598
  • 1
Ердоган: Нетаняху ще бъде съден като военнопрестъпник
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви днес, че "премиерът на Израел Бенямин Нетаняху ще бъде съден като военнопрестъпник заради продължаващата офанзива на Израел в ивицата Газа", предадоха турските медии.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2105

Ивицата Газа е палестинска земя и винаги ще принадлежи на палестинците, заяви турският президент в реч на откриването на 39-ата среща на министри от Организацията за ислямско сътрудничество в Истанбул.

Реджеп Ердоган: Шансът за мир в ивицата Газа засега е изгубен

Приветствам Газа за това, че устоява на израелските атаки, каза турският държавен глава и добави, че западните страни просто наблюдават клането в Газа, информира телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Ердоган посочи, че сегашната структура на ООН няма да донесе мир. Структурата на Съвета за сигурност на ООН трябва да бъде променена, добави турският лидер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
598 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бре ....

2023.12.04 | 13:03

1
колкото повече одъртява толкоз повече оглупява. Страшно злобее срещу Израел, они са единствената пречка в плана му за хегемония в Близкия изток....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини