Урсула фон дер Лайен постави началото на Глобален алианс срещу трафикантите на мигранти

  • 29 ноември 2023 08:43

  • 313
  • 4
Урсула фон дер Лайен постави началото на Глобален алианс срещу трафикантите на мигранти
© gettyimages

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е постави началото на Глобален алианс срещу трафикантите на мигранти, съобщава италианската медия Скай Ти Джи 24, предаде БТА.

Началото на глобалния алианс беше поставено на конференция в Брюксел вчера, в която участваха представители на 57 страни от света.

"Трафикът на мигрантите е глобално и общо предизвикателство. Трябва да започнем нова ера на сътрудничество", заяви председателката на ЕК.

"Знаем колко е трудно да се противопоставим на трафика на мигранти, но когато обединим силите си, постигаме напредък", отчете Фон дер Лайен.

"След посещението ми на остров Лампедуза обединихме сили с Италия. Управлението на (миграционната) кризата е важно, но не достатъчно. Нужен е системен отговор, който да изключва трафикантите от тези дейности", подчерта Фон дер Лайен. Тя добави, че е необходимо установяването на нови двустранни партньорства, които да се фокусират върху пътищата на миграцията, но също има нужда и от един глобален алианс".

Организираната в Брюксел конференция беше обявена от председателката на ЕК още през септември в нейната реч за състоянието на съюза, припомня италианската медия.

Фон дер Лайен приветства споразумението за временно примирие между Израел и "Хамас"

Сътрудничеството между страните от ЕС беше централният фокус в речта на председателката на ЕК при откриване на конференцията вчера. "Трябва да сътрудничим между страните членки и учрежденията с един единствен европейски център, който да координира информациите. Европол трябва да увеличи собствените си сили, за да подкрепи страните членки", каза Фон дер Лайен и обяви актуализация на европейското законодателство, за да стане по-ефикасна борбата срещу трафика на мигранти.

"Трябва да предотвратяваме и да разубеждаваме хората да поверяват живота си на трафикантите. Най-добрият начин да се спаси живота на хората  е да се избегне те да предприемат това пътуване", каза Фон дер Лайен.

Председателката на ЕК акцентира и върху новото европейско предложение за по-ефикасни действия на ЕС в борбата с трафика на мигранти. "Ще работим заедно за актуализиране на законодателството на ЕС и за прилагане на протокола срещу трафика на мигрантите, за да засилим ролята на Европол и да направим по-силен европейския център срещу трафика на мигранти", подчерта тя. "Трафикът на мигранти е едно глобално и общо предизвикателство. Трябва да обединим нашите сили. Да започнем една нова ера на сътрудничество чрез глобален съюз за борба срещу трафикантите. Трябва да дадем по-добра възможност на милиони хора. Затова отправяме призив за действие, който е насочен към всички, които искат да се присъединят към нас", заяви Фон дер Лайен.

Последвайте канала на

Калина Христова
313 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бояджията

2023.11.29 | 11:30

4
Много е проста тази хм

2023.11.29 | 11:17

3
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

2023.11.29 | 09:28

2
Късно бабке късно ,докато незадоволени бабки управляват Европа се напълни със живи вибратори ....да ви жив и здраф евроатлантизъма

2023.11.29 | 09:19

1
lainen bokluk ta koi sa trafikantite ta nali OOH i vie bokluk prevozvate manafite sas vasnite si koravbi vie ste trafikantite a ne tezi koito prekarvat po 2 do 5 coveka

Добави коментар

Водещи новини