Метеоролозите предупреждават за студена вълна във Великобритания

  • 29 ноември 2023 06:14

  • 2604
  • 1
Метеоролозите предупреждават за студена вълна във Великобритания
© pixabay

Сняг и лед са напът да сковат някои части на Обединеното кралство. Агенцията за здравна сигурност предупреди населението за наличието на реален риск за здравето. 

От Метеорологичната служба съобщиха, че най-сериозно от студената вълна са засегнати Северна и Източна Шотландия, Шетландските острови и островите Оркни, Североизточна Англия и Източен Йоркшир. Температурите по тези места могат да паднат до минус 6 градуса. Очаква се да натрупа сняг по по-високите части. Снежни вълни могат да засегнат дори Лондон и Югоизточна Англия по-късно тази седмица, гласи прогнозата. Метеоролозите  обаче смятат, че падналият сняг, както често се случва по това време на годината в Лондон и южните части на страната, няма да се задържи.  При смесените валежи от дъжд и сняг и падането на температурите под нулата обикновено се образуват сериозни поледици и замръзвания на големи площи. 

Най-малко десет души загинаха при зимните бури в Украйна

Жълт и оранжев код за сняг и поледици е обявен до четвъртък на много места в Шотландия и Североизточна Англия. Студеният въздух идва от Скандинавия, където са измерени рекордно ниски температури за ноември. Очакванията са студеното време да се задържи чак до 5 декември.   

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.29 | 11:19

1
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Водещи новини