Столтенберг се въздържа от оценка дали държавите от НАТО трябва да участват в срещата на ОССЕ в Скопие

  • 28 ноември 2023 19:52

  • 1325
  • 1
Столтенберг се въздържа от оценка дали държавите от НАТО трябва да участват в срещата на ОССЕ в Скопие
© Getty Images/Guliver

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се въздържа днес да отговори на въпрос дали е добре държавите от алианса да участват в срещата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Скопие заради очакваното присъствие там на руския външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи. ОССЕ организира самостоятелно своите срещи, тази организация има важна роля от години. Нямам съвет към организаторите на срещата, каза той на пресконференция след първия ден от заседанието на външните министри от НАТО в Брюксел, предаде БТА.

Столтенберг отбеляза, че днес външните министри са обсъдили подкрепата за Украйна и са потвърдили, че помощта няма да намалее. Той добави, че утре към заседанието ще се присъедини украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Борел ще пътува за срещата на ОССЕ в Скопие, но няма да разговаря с Лавров

В отговор на въпрос генералният секретар уточни, че Финландия не е поискала подкрепа от НАТО за охрана на границата с Русия след нарастването на миграционния поток. Той изрази очакване осигурената от ЕС помощ да бъде достатъчна.

Столтенберг съобщи, че външните министри от НАТО приветстват временното прекратяване на огъня между Израел и "Хамас". Той изрази надежда спирането на сраженията да бъде допълнително удължено, което би създало възможност за размяна на още заложници и за доставка на нови количества хуманитарна помощ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.28 | 22:57

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини