Борел ще пътува за срещата на ОССЕ в Скопие, но няма да разговаря с Лавров

  • 28 ноември 2023 17:00

  • 989
  • 4
Борел ще пътува за срещата на ОССЕ в Скопие, но няма да разговаря с Лавров
©
Слушай новината Слушай новината

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа съобщи, че ще пътува до Скопие за срещата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), но няма да разговаря с руския външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, предаде БТА.

Борел обясни на пресконференция с украинския външен министър Дмитро Кулеба в Брюксел, че не би желал мястото на ЕС на срещата на ОССЕ да остане празно. Той поясни, че ще участва в официалната вечеря, но ще се наложи бързо да се върне след това заради други срещи в Брюксел.

Върховният представител съобщи, че е приключила основната работа по новите санкции срещу Русия заради войната в Украйна и изрази надежда съответното решение да бъде прието през декември. Не виждам признаци на умора в ЕС от войната в Украйна, всеки е загрижен и признава успехите на украинците. Не можем да си позволим да бъдем уморени, коментира той. Борел посочи, че общата помощ на ЕС за Украйна вече достига 27 милиарда евро.

ЕС потвърди, че Лавров може да пътува до ЕС и Северна Македония, въпреки че е санкциониран

По неговите думи руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще използва зимата, за да продължи да тероризира украинското население и да поврежда енергийната мрежа. Русия се опитва да използва трагедията в Газа, за да причини допълнителни разрушения и страдание в Украйна и се надява, че вниманието на света е отклонено от друга трагедия, заяви Борел. Исках да уверя Дмитро Кулеба, че конфликтът в Близкия изток не ни отдалечава от намерението ни да подкрепяме Украйна, обобщи върховният представител.

Кулеба отбеляза, че все още няма решение за използване на запорираното в ЕС руско имущество за възстановяването на неговата страна. Той изрази надежда на предстоящото в средата на декември заседание на Европейския съвет да бъде последвана препоръката на Европейската комисия за начало на присъединителните преговори с Украйна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
989 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Борел кухата лейка

2023.11.29 | 01:31

4
ако някой заговори за успехите на украинците, значи са му се разместили гюлетата в главата

2023.11.28 | 23:02

3
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag
Цв

2023.11.28 | 18:09

2
Изкуфял урунгел.

2023.11.28 | 17:51

1
Май му се иска да разговаря, може да се срещне и тайно, никой няма да разбере.

Добави коментар

Водещи новини