Британците: 40 г. в ЕС - 40 години злини

  • 15 август 2012 11:54

  • 1294
  • 0
Британците: 40 г. в ЕС - 40 години злини
©

54% от британците смятат, че членството на страната им в Европейския съюз е имало негативен върху родината им ефект.

Най-новото социологическо проучване, проведено в навечерието на приемането на Обединеното кралство в ЕС през 1973 г. посочва, че повече от половината от анкетираните поданици на Елизабет II не са доволни от политиката на Брюксел. В същото време 81 на сто от участниците в изследването одобряват факта, че Великобритания не използва еврото. Според анализатори това се дължи, както на еврокризата, така и на традиционния консерватизъм на жителите на Острова.

В момента в ЕС се говори за политически и банков съюз, а тази реформа предполага предаване на пълномощия от Лондон на Брюксел. Това веднага би довело до референдум в Обединеното кралство за членството на държавата в Блока, казва говорител на външното министерство в Лондон, цитиран от АП.

Изборите във Великобритания, които се очакват през 2015 г., също са важен фактор, когато става дума за референдум. Според анализатор независимо дали става дума за редовен или предсрочен парламентарен вот, всяка партия трябва да изложи ясни позиции за членството на страната в ЕС. Приоритетът е финансовата и политическата автономност на Лондон от Брюксел, допълва експерт. Специалистът допълва, че жителите на Великобритания са по-евроскептични от правителството на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г..

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини