Загиналите след рухването на скеле в Хамбург не са българи

  • 31 октомври 2023 19:28

  • 2795
  • 3
Загиналите след рухването на скеле в Хамбург не са българи
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Загиналите, както и тежко раненият строителен работник след рухване на скеле в Хамбург са албанци, а не българи, съобщи полицията в града.

От МВнР в София все още не са получили информация от германските власти, която да потвърди или опровергае първоначалната информация, че загиналите строителни работници са наши сънародници.

От полицията в Хамбург опровергават информацията, която дойде от Службата за градско развитие в града, че четиримата загинали строители са българи. В някои издания обаче се посочва, отново по данни на полицията, че двама от загиналите и тежко раненият са албанци, а самоличността на другите двама все още се установява. Няма обаче индикации, сочещи, че са българи.

Работници загинаха при инцидент в Германия

Недоразумението между германските власти обяснява и защо до дипломатите ни в Берлин не е достигнала никаква информация по официален път за загинали или ранени български граждани, предаде Нова телевизия.

На този фон, дейностите по разчистването на място продължават, за да бъде изкарано изпод отломките и тялото на четвъртата жертва. Работата на спасителните екипи представлява и опасност за самите тях. Последната информация за тежко пострадалия е, че след спешна операция е в критично състояние.

8-етажното скеле рухна върху асансьорна шахта на огромен строителен обект. Причината за инцидента все още остава неясна и властите продължават да разследват.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2795 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.01 | 01:16

3
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw

2023.10.31 | 21:25

2
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спе`рма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix
демек

2023.10.31 | 20:13

1
турчуля...

Добави коментар

Водещи новини