Ксавие Бетел: Унгария не може да държи ЕС за заложник във връзка с помощта за Украйна

  • 27 октомври 2023 12:02

  • 919
  • 2
Ксавие Бетел: Унгария не може да държи ЕС за заложник във връзка с помощта за Украйна
©
Слушай новината Слушай новината

Унгария не бива да всява смут в Европейския съюз при взимането на решение за новата финансова помощ за Украйна в опита си да размрази своите собствени еврофондове, каза днес министър-председателят на Люксембург Ксавие Бетел, цитиран от Ройтерс.

"Не можеш да кажеш: "Ако вие искате пари за Украйна, то тогава ние си искаме нашите пари". Ние ни бива да бъдем заложници на господин Орбан и аз съм убеден, че ще намерим положително решение", заяви Бетел преди съвещание на лидерите на страните от ЕС в белгийската столица Брюксел, където вчера започна Европейският съвет. 

Орбан: Стратегията на ЕС за Украйна се провали

Пред унгарското държавно радио премиерът на страната Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария, каза, че стратегията на Европейския съюз по отношение на войната в Украйна "се е провалила" и блокът трябва да създаде план "Б", тъй като украинците няма да спечелят на фронта.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
919 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
яяяяя

2023.10.27 | 13:41

2
Който казва истината е продажник путинист упорки от соца господа капиталисти . Лесно се харчат чужди пари нали особено ако си на държавна заплата от десетки хиляди евро ?.Нали.
Нднса

2023.10.27 | 12:08

1
Изхвърлете продажните маджари от ЕС!!

Добави коментар

Водещи новини