Мицотакис потвърди подкрепата на Гърция за правото на Израел на самозащита и призова за избягване на хуманитарна криза

  • 23 октомври 2023 16:08

  • 795
  • 1
Мицотакис потвърди подкрепата на Гърция за правото на Израел на самозащита и призова за избягване на хуманитарна криза
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят на Гърция Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. се срещна днес в Йерусалим с израелския си колега Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, пред когото изрази отвращението и скръбта си след терористичните нападения на ислямисткото движение „Хамас“ срещу Израел, съобщи АНА-МПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2032

Мицотакис отново подчерта, че Израел има право на самозащита според международното право. Гръцкият премиер повтори и необходимостта от защита на мирните жители, от освобождаване на израелските заложници в ръцете на „Хамас“ и от избягване на хуманитарна криза.

Гръцкият премиер Мицотакис е в Израел за среща с Нетаняху

От своя страна Нетаняху заяви, че оценява солидарността на гръцкия народ и правителство в този мрачен за Израел час. „Това е битка на цивилизацията срещу варварството. Ние сме на страната на цивилизацията и трябва всички да се обединим срещу „Хамас“, който е „Ислямска държава“, каза израелският премиер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.23 | 17:56

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини