Майор Дорон Спилман: Ударихме много стратегически цели в Газа и "Хамас" го усеща

  • 18 октомври 2023 19:38

  • 1608
  • 4
Майор Дорон Спилман: Ударихме много стратегически цели в Газа и "Хамас" го усеща
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Говорител на израелската армия със специално изявление пред БТВ след взрива на болницата в Газа. Майор Дорон Спилман категорично отрече информацията от „Хамас“, че Израел е поразила болницата при въздушни удари.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2159

По думите му израелските отбранителни сили имат сигурни доказателства, че този взрив е причинен от палестинската въоръжена групировка „Ислямски джихад“ от тяхна „погрешно изстреляна ракета“.

„През изминалата нощ ние ударихме много стратегически цели в Газа. Убихме Айман Нуфал, член на Генералния военен съвет на „Хамас“ и Осама Мазини, един от главните им командири. И това е важна стъпка в отслабването на „Хамас“, знаем, че „Хамас“ го усеща. Ние ще продължим, те го започнаха. Ние ще се уверим, че всеки човек, който е свързан със зверствата в Израел от „Хамас“, вече няма да може да действа“, заяви майор Дорон Спилман, говорител на израелските отбранителни сили.

Вижте болницата в Газа минути след ракетния удар, отнел стотици животи

Същата информация е подадена и на президента на Съединените щати Джо Байдън.

Майор Дорон Спилман потвърди също, че до момента има информация за 199 заложници, сред тях и бебета – по-малки от 10 месеца.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1608 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.19 | 01:01

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.18 | 23:00

3
Слугинажът и е отврат

2023.10.18 | 23:00

2
Да те ударят в арогантната и крива кратуна и Йорданова същото да я сподели.
гошо

2023.10.18 | 22:42

1
Чифутска гнус

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини