Пътуването на гръцкия премиер до Израел беше отменено

  • 18 октомври 2023 13:17

  • 826
  • 0
Пътуването на гръцкия премиер до Израел беше отменено
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Планираното пътуване на гръцкия премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. до Израел беше отменено поради причини, свързани със сигурността, предаде националната гръцка телевизия ЕРТ, цитирана от БТА. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2346

По-рано беше обявено, че министър-председателят на Гърция ще замине за Израел, за да се срещне с израелския си колега Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и.

Отмяната на пътуването идва часове след бомбардировката на болница в ивицата Газа, при която загинаха стотици цивилни.

„Искам да изразя огорчението и отвращението си от случилото се в болница в Газа и да подчертая незабавната необходимост от разследване на случилото се“, заяви Мицотакис във встъпителното си изявление пред Министерския съвет днес.

Израел разпространи кадри от взривената болница в Газа като доказателство на тезата си за палестинска ракета

Той допълни, че „конфликтът не трябва да се разширява“ и подчерта, че „е наложително да се укрепи вътрешната сигурност на ЕС, а Гърция като външна граница има допълнително задължение да настоява за строга и справедлива защита на границите без отстъпки“.

За отмененото си пътуване до Израел премиерът заяви, че ще пътува „до региона възможно най-скоро, веднага щом условията за сигурност позволят това“. Той напомни, че ще посети Кайро в събота „в рамките на многостранната конференция, свикана от Египет по повод палестинския проблем“.

Трагичните събития доведоха и до отлагането на срещата на върха в Йордания, която трябваше да се състои днес в столицата Аман с участието на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и лидера на Палестинската автономия Махмуд Абас, за да се обсъди ситуацията в Газа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
826 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини