Турските военноморски сили започват учение край бреговете на Кипър

  • 16 октомври 2023 17:32

  • 1381
  • 3
Турските военноморски сили започват  учение край бреговете на Кипър
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турските военноморски сили обявиха, че започват днес военно учение край бреговете на Кипър, предаде турската телевизия Хабертюрк, цитирана от БТА. 

Периметърът на зоната в Източно Средиземно море, в която от 16 до 20 октомври ще бъдат проведени маневрите, бе обявен в морско уведомление (съобщение NAVTEX), издадено на 13 октомври.

Телевизията напомня, че САЩ изпратиха в източната част на Средиземно море в подкрепа на Израел американския самолетоносач "Джералд Р. Форд" заедно с неговите осем ескадрили от бойни и спомагателни самолети и крайцера  "Нормандия", въоръжен с ракети с прецизно насочване, както и ескадрените миноносци "Томас Хъднър", "Ремидж", "Карни" и "Рузвелт", също въоръжени с ракети с прецизно насочване. Бойната група включва още щурмови и спомагателни самолети.

САЩ изпратиха най-големия си самолетоносач в помощ на Израел

Турският президент Реджеп Ердоган коментира разполагането на ударната група от САЩ с думите: "Г-н Америка, къде е Америка, къде е Средиземноморието, Израел, Палестина? Какво правите там? Да не би на държава като САЩ да ѝ приляга да установява мир? Или ѝ приляга да отива там с бензин и духало?", попита Ердоган.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1381 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.16 | 20:41

3
fff

2023.10.16 | 20:01

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много сперма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik
ЗОРАН

2023.10.16 | 17:48

1
Така се казва за медиите . Започват учения

Добави коментар

Водещи новини