От съображения за сигурност затвориха Лувъра в Париж

  • 14 октомври 2023 15:37

  • 1666
  • 1
От съображения за сигурност затвориха Лувъра в Париж
© Getty Images

Лувърът в Париж, най-големият музей в света, затвори извънредно врати днес по обед "от съображения за сигурност", предаде Франс прес.

Това става в момент, когато във Франция има обявена тревога за опасност от атентати след вчерашното ислямистко нападение в Арас, предава БТА. 

"Лувърът получи писмено съобщение, в което се говори за опасност за музея и за жертви. Решихме да го евакуираме и затворим за деня, за да направим необходимите проверки", заяви говорител на музея.

След нападението с нож в Арас, в северната част на страната, при което беше убит учител, а двама души бяха тежко ранени, Франция бе приведена в състояние на "извънредна тревога" на фона на опасенията от ескалация на конфликта между Израел и "Хамас".

Франция обяви най-висока степен на терористична заплаха

Президентът Еманюел Макрон нарече нападението "варварски акт". Учителят, който беше убит, застанал пред всички, за да ги защити и без съмнение е спасил живота на много хора", заяви той пред журналисти.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.14 | 16:46

1
Искате ли луд се кс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини