НАТО призова враговете на Израел да не се опитват да се възползват от обстановката след нападението на "Хамас"

  • 12 октомври 2023 17:11

  • 2268
  • 8
НАТО призова враговете на Израел да не се опитват да се възползват от обстановката след нападението на "Хамас"
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Враждебните на Израел страни не следва да търсят задълбочаване на конфликта или да се възползват от обстановката, заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция след края на двудневното заседание на министрите на отбраната на държавите от пакта в Брюксел, предаде БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2272

Израел има право на самоотбрана, защитата на цивилните е особено важна, отбеляза той. Съюзниците решително осъждат нападението на "Хамас" и призовават за незабавно освобождаване на взетите заложници, допълни Столтенберг.

Министър Тагарев: Израелският военен министър ни показа ужасяващи кадри на избити деца с отрязани глави

Генералният секретар съобщи, че следващата седмица предстои редовното годишно учение на НАТО, свързано с ядрените сили. Тази година учението ще обхване Италия, Хърватия и района на Средиземно море. Изпращаме ясното съобщение, че НАТО ще защити всеки съюзник, посочи Столтгенберг.

Той добави, че отново е поставил въпроса за ратификацията на присъединяването на Швеция към алианса и турската страна е потвърдила споразумението от Вилнюс, което предвижда приключването на процеса. Очаквам турското правителство да внесе протокола в парламента и да работи за бърза ратификация, заяви Столтенберг.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2268 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Исус

2023.10.12 | 20:16

8
Стъръ за чалмите!!!
Gio

2023.10.12 | 19:36

4
Нато каза хахахха

2023.10.12 | 19:12

3
Хахахахаха, ей го де отива оръжието от помоща за укрия, у хамас, видяхте ли къде го продаават укрите, хахахахаха, бързо придобиха хамас 10-тина хиляди ракети а зеленото нарко при,бра парата, израел издуха супата, ахахахахаха.

2023.10.12 | 17:55

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.12 | 17:26

1
dolniat pe dal koito sas vse evrogeiuovete i kravarite e 1 miliard priziva ostanalite 7 miliarda da sa solidarni sas prestapnicite

Добави коментар

Водещи новини