Катастрофа с нелегални мигранти в Унгария, двама загинаха

  • 12 октомври 2023 10:50

  • 1006
  • 1
Катастрофа с нелегални мигранти в Унгария, двама загинаха
© Pixabay

Най-малко двама души загинаха, а шестима бяха ранени в Южна Унгария, близо до сръбската граница, след като автомобил, превозващ нелегални мигранти, се блъсна в дърво и се преобърна, съобщи унгарската полиция, цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Според изявлението на полицията автомобилът, който е бил с френски регистрационен номер и е бил управляван от трафикант, не е спрял за полицейска проверка, а ускорил преди катастрофата, станала близо до Кишкунмайша.

Полицията не съобщава колко нелегални мигранти е имало в автомобила.

Данните на полицията показват, че през последните месеци се е увеличил броят на нелегалните мигранти, които преминават южната граница на Унгария със Сърбия, откъдето се отправят към Словакия или Австрия. Мигрантите, предимно млади мъже от Близкия изток и Афганистан, пристигат по т.нар. балкански маршрут, като влизат в Унгария от Сърбия въпреки оградата, чието изграждане беше наредено от премиера Виктор Орбан след миграционната криза от 2015 г., разтърсила Европа.

Седем мигранти загинаха при катастрофа в Унгария

Унгария изтласква мигрантите обратно към Сърбия, която не е в ЕС, но те правят многократни опити да се изкачат или да пробият оградата и много от тях успяват с помощта на банди трафиканти, които след това ги прекарват на север, предимно до границата със Словакия.

Вчера словашкото правителство одобри удължаването (до 3 ноември) на временния контрол по границата с Унгария, докато се опитва да се справи с незаконната миграция, припомня БТА. Граничният контрол беше въведен на 5 ноември за период от 10 дни, след като Полша, Чехия и Австрия също затегнаха границите си със Словакия.

Само през септември нелегалната миграция в Словакия се равняваше на тази през цялата предишна година.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1006 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.12 | 11:36

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини