Шарл Мишел: ЕС остава готов да посредничи между Армения и Азербайджан

  • 05 октомври 2023 15:02

  • 814
  • 1
Шарл Мишел: ЕС остава готов да посредничи между Армения и Азербайджан
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Трябва да не се отказваме, има място за дипломация, заяви председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в при пристигането си за заседанието на Европейската политическа общност в испанския град Гранада по повод събитията в Нагорни Карабах.

Той добави, че е разговарял тази седмица с азербайджанския президент Илхам Алиев, отказал да присъства на срещата в Испания. Трябва да подготвим среща между президентите на Армения и Азербайджан, настоя Мишел.

По неговите думи ЕС е естествен посредник в подобни преговори, защото няма скрит интерес. Според него разговорите трябва да целят постигането на повече сигурност в региона.

Президентът на Азербайджан няма да участва в организирани от ЕС разговори с Армения

Потресени сме от решението на Азербайджан да използва военна сила. Заявих ясно на президента Алиев, че е необходимо взаимно признаване на териториите. Ще подкрепим Армения да понесе последиците от тази военна намеса. Ще осигурим хуманитарна помощ и трябва да заздравим връзките си с Ереван, добави Мишел.

Той отбеляза, че преди няколко години ЕС е обещал на Армения инвестиции за два милиарда евро. Трябва да изпълним това обещание, настоя председателят на Европейския съвет, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.05 | 15:15

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини