Мелони с критика към Шолц за миграцията

  • 25 септември 2023 20:27

  • 2544
  • 8
Мелони с критика към Шолц за миграцията
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври е изпратил писмо до германския канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, в което му казва, че е научила с "удивление" за решението на германското правителство за финансиране на действащи в Средиземно море благотворителни организации, грижещи се за мигрантите, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Дясната Мелони следва твърда линия срещу нелегалната имиграция, но в Италия тази година се наблюдава рязък скок в броя на мигрантите, като досега на брега са пристигнали около 133 000 души - при около 69 800 за същия период на 2022 г. Писмото на Мелони е с дата 23 септември и съдържанието му стана известно, след като министърът на отбраната Гуидо Крозето, високопоставена фигура в партията на Мелони "Италиански братя", също взе на прицел в интервю в неделя германското правителство за това, че подкрепя благотворителните организации.

В писмото на Мелони до Шолц, видяно от Ройтерс, се казва: "Научих с удивление, че Вашата администрация - без да  координира действията си с италианското правителство - е решила да подкрепи със значителни средства неправителствени организации, които се занимават с приемането на нелегални мигранти на територията на Италия и със спасителни операции в Средиземно море".

Говорител на германското външно министерство заяви в петък, че Берлин изпълнява парламентарно решение за финансова подкрепа както за граждански спасителни операции по море, така и за проекти на сушата, и е приключил разглеждането на двете предложения. Министерството също така заяви, че спасяването на хора в морето е "законен, хуманитарен и морален дълг". 

Джорджа Мелони: Няма да позволя Италия да се превърне в бежанския лагер на Европа

Миналата седмица Мелони одобри нови мерки за удължаване на времето, през което мигрантите да бъдат задържани и да се увеличи броят на центровете за задържане в опит да ги възпрат да отплават от бреговете на Северна Африка към Европа, прекосявайки морето. Нейното правителство също така постанови, че мигрантите ще трябва да плащат, за да избегнат задържане, докато се обработва молбата им за закрила.

"Смятам, че усилията, включително финансовите, на държавите от ЕС, които са заинтересовани да предоставят конкретна подкрепа на Италия, трябва по-скоро да се съсредоточат върху изграждането на структурни решения за миграцията", казва Мелони в писмото си до Шолц.

Тя отбелязва също, че Германия трябва да се съсредоточи по-скоро върху подпомагането на мигрантите на собствена територия, добавяйки, че присъствието на лодки на благотворителни организации в морето може да стимулира мигрантски пътувания, които често задършват с корабокрушения и жертви.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2544 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.09.25 | 23:41

4
Не, че Шолц е красавец, но Мелнони е страшна грозотия!
kolio

2023.09.26 | 07:53

8
Споко гейзо

2023.09.26 | 06:54

7
Ха ха нямала да позволи. Та Италия вече е най-големия бежански лагер и сънародниците ти казват, че при теб най-много са влезли.

2023.09.26 | 06:52

6
Предателката Мелони дето излъга хората и се оказа поамериканчена
Lissa

2023.09.26 | 01:52

5
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.25 | 23:06

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

2023.09.25 | 23:07

3
Не вдигаш самолета ли ?!?! Ела да те повозя

2023.09.25 | 23:06

2
Шолци що не си вземеш няколко от тия за съседи имаш пара купи им къща до твоята що се стискаш ама разкарай охраната че се плащат от оръжие ...поживей с тях и после ше пием по ракия и ше разказваш

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини