Десетки хиляди протестираха срещу полицейското насилие във Франция

  • 24 септември 2023 07:07

  • 1256
  • 14
Десетки хиляди протестираха срещу полицейското насилие във Франция
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Десетки хиляди се включиха вчера в протест "срещу полицейското насилие" в няколко френски града, включително в Париж, където трима полицаи бяха леко ранени при нападение срещу автомобила им, съобщи Франс прес.

По данни на френското вътрешно министерство, в протестите в цялата страна са участвали около 31 300 души (включително 9000 в Париж). а по данни на профсъюза Обща конфедерация на труда и радикалната лява "Непокорна Франция" - около 80 000 души, включително 15 000 в Париж.

Около сто синдиката, политически организации и други групи призоваха за тази демонстрация, която беше подкрепена и от 150 филмови дейци.

Протест срещу полицейското насилие в Париж бе забранен

В столицата след спокойното начало се образува шествие от стотици лица с качулки, които изпочупиха прозорците на банкови клонове и хвърляха камъни по полицейски автомобил. По данни на полицейската префектура колата, която била заседнала в задръстване, била атакувана "с железни пръти". Един от полицаите за кратко излязъл от автомобила с оръжие в ръка, за да държи демонстрантите на разстояние, показват няколко видеоклипа, публикувани в социалните мрежи, чиято автентичност е потвърдена от полицейски източник.

Други полицейски служители, които са пристигнали на помощ, са прекратили нападението.

Трима от четиримата полицаи в колата са леко ранени, съобщи пред медиите началникът на полицията Лоран Нунес. "В момента работим, за да се опитаме да идентифицираме извършителите на това нападение. Вече имаме трима души, за които се предполага, че са замесени в тези действия, които са арестувани", допълни той.

Според доклад, публикуван по-късно вечерта от Министерството на вътрешните работи, в цяла Франция са арестувани общо шест души, предава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1256 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Хохохохохохо :))))))))))

2023.09.25 | 04:37

14
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са ТРАГИКОМИЧНИ нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази ТРАГИКОМЕДИЯ... Числено ПРЕВЪЗХОДСТВО 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; БЕЗКРАЕН ПОТОК от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА ИМ ПОВЕЧЕ ОТ 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и СВЕТОВНАТА ИНФЛАЦИЯ - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на ВСИЧКО ТОВА, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 9 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ въоръжени до зъби, а да те БИЯТ една клета ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те БИЯТ с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...

2023.09.24 | 10:11

13
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
Зат вор и бой на расисти

2023.09.24 | 09:58

12
Е спешна необходимост, те са опасни за обществения ред, увредени генетично и антиХриста!
Sasho Vitanov - 17.05.1976 - Перник

2023.09.24 | 08:30

10
Че че че африка колонизира европа. !!! Ариго Саки: Не съм расист, но Италия се напълни с негри. !!!
nadejda doicheva che che

2023.09.24 | 08:31

11
touche - heaven is for everyone
фдсфг

2023.09.24 | 08:25

8
голям протест на него има само някакви забулени джангали ами хак да им е на запада като са толкова малоумни да се напълнят с изроди
Sasho Vitanov - 17.05.1976 - Перник

2023.09.24 | 08:29

9
Затуй Ален Делон не харесва че че днешна Негроидна франция.
nadejda doicheva che che

2023.09.24 | 07:18

6
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка. Мангалка със зло изражение. Най точното определение. Вещица или Сатанист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист.

2023.09.24 | 07:21

7
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила.!!!
Бааси

2023.09.24 | 07:13

1
Няма ли бели хора в тази франция бе :)
Sasho Vitanov - 17.05.1976 - Перник

2023.09.24 | 07:17

5
Мангал надежда дойчева не е баш от мурргавите. Мангал софка маринова също не е баш от мууургавитте. Циганските черти си личат че от самолет.
Sasho Vitanov - 17.05.1976 - Перник

2023.09.24 | 07:16

4
!!! азис направо ги убивам !!! Снимка-Гугъл. Гнуснио и мазен че кюнец азис.
nadejda doicheva che che

2023.09.24 | 07:15

3
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка. Мангалка със зло изражение. Най точното определение. Вещица или Сатанист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист. .................................................................................................................................. !!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила.!!!

2023.09.24 | 07:14

2
Къде са французите на снимката не видях? Помюсюлманиха Европа и вече не е европейска. Германия е същата работа. За Италия наводнене с черни дума да не става. КОЙ НАПРАВИ ИНВАЗИЯТА?

Добави коментар

Водещи новини