Реколтите от череши и вишни в Германия - под средното ниво

  • 21 септември 2023 13:36

  • 770
  • 1
Реколтите от череши и вишни в Германия - под средното ниво
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Производителите на плодове в Германия са събрали реколта от вишни и череши под средната тази година и се очаква да реколтата от круши също да е под средната, според правителствен доклад, цитиран от ДПА.

Овошните градините в Германия дадоха  40 200 тона череши и вишни тази година, което е със 17 на сто по-малко от миналогодишната реколта и с 14,7 на сто под средната реколта от последното десетилетие, според Федералната статистическа служба "Дестатис".

Губим все повече родни плодове и зеленчуци

Според доклада ранният цъфтеж, последван от късни студове в някои региони на страната, е навредил на реколтата. Към това са допринесли вредителите, както и силните бури, които доведоха до загуби.

При 32 400 тона реколтата от череши е с 15,9 на сто по-ниска от предходната година. Югозападната германска провинция Баден-Вюртемберг е основният производител на череши в страната с 42,5 на сто от общата реколта.

Със 7800 тона реколтата от вишни е с почти една четвърт по-малко от миналата година. Заради намаляващите площи и неблагоприятните метеорологични условия реколтата е най-слабата от повече от десетилетие.

Първоначалните прогнози предвиждат и малка реколта от круши. Прогнозираният обем от 36 000 тона би бил със 7,4 на сто по-нисък от средния за последното десетилетие. Баден-Вюртемберг е и най-важният регион на Германия за отглеждане на круши, като представлява около една трета от реколтата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.21 | 14:57

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини