Австрия не е променила позицията си за членството на България в Шенген

  • 21 септември 2023 07:19

  • 1528
  • 4
Австрия не е променила позицията си за членството на България в Шенген
© Getty Images

Виена не е променила позицията си за членството ни в Шенген. Това стана ясно след среща на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с австрийския президент Ван дер Белен в Ню Йорк.

По-рано държавният глава говори от трибуната на Общото събрание на ООН. Сред основните акценти в изказването му беше войната в Украйна, припомня БТВ. 

Радев каза, че войната, конфликтите и тероризмът застрашават бъдещето на цивилизацията.

Често позициите на президента за войната будят критики. Той смята, че предоставянето на военна помощ на Киев е въвличане в конфликта. При посещението на Зеленски в София той обясни, че Украйна настоява да я води и се противопоставя на санкциите срещу Русия.

Румен Радев пред ООН: Бъдещето на цивилизацията ни е застрашено

„От първия ден България заклейми агресията на Русия срещу Украйна. Всеки ден от тази война застрашава международния мир и сигурност и вече се е превърнала във война на изтощение, която изправя пред предизвикателство социалното и икономическото развитие в света. Развитието на събитията показва опасна тенденция на ескалация и риск от разпространяване на конфликта в Черно море и засягане на съседните на Украйна държави“, каза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1528 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бояджията

2023.09.21 | 10:54

4
Браво само така

2023.09.21 | 09:26

3
Ей сега отивам да им дам пари в Била и ДМ.

2023.09.21 | 08:35

2
Хахаха и свирки и дупе и не става и не става .... какво още да дадем
Асен

2023.09.21 | 07:46

1
Короношпан - вън ! Визов режим за Австрия и Нидерландия !

Добави коментар

Водещи новини